Развој села
18.11.2021.
Привредни развој земље
23.11.2021.

20. седница Одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду

Одбор за пољопривреду, шумарство и водоприведу је данас, 22. новембра одржао седницу, на којој је размотрен Предлог закона о буџету Републике Србије за 2022. годину, Раздео 24 – Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, кога је претходно поднела Влада.

Државни секретар у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде, Јелена Благојевић указала је на то да је за раздео 24 – Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде опредељено укупно 62 милијарде динара, што значи да је увећан за 17,5 одсто у односу на текућу 2021. годину.

Државна секретарка даље наводи да је за субвенције опредељено 50,6 милијарди динара, те оне чине укупно 81 одсто од укупног буџета Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Чланови Одбора су већином гласова су предложили Одбору за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава да прихвати Предлог закона о буџету Републике Србије за 2022. годину, Раздео 24 – Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Председник Одбора за пољопривреду, шумарство и водоприведу, Маријан Ристичевић, посебно је истакао значај подстицаја за пољопривреднике. Ристичевић се такође залаже да подстицаји буду још већи, имајући у виду да је сектор аграра један од државних приоритета.

Седници је председавао председник Одбора Маријан Ристичевић, а њој су присуствовали следећи чланови и заменици чланова: Момир Стојилковић, Оља Петровић, Велибор Станојловић, Ненад Филиповић, Милија Милетић Станислава Јаношевић, Арпад Фремонд, Дијана Радовић, Верољуб Матић, Тијана Давидовац и Милорад Хаџи Стошић.


WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE