Маријан Ристичевић посетио ЗЗ „Агро-клек“
08.05.2023.

Саопштење НСС Београдска конвенција

Градски одбор Београд
Ристичевић: Ово није био протест против насиља, већ протест у корист Шолаковог бизниса

Градски одбор НАРОДНЕ СЕЉАЧКЕ СТРАНКЕ у Београду одржао је данас своју конвенцију у свечаној сали Општине Стари Град. Конвенција је почела минутом ћутања за жртве трагедија у београдској Основној школи „Владислав Рибникар“ и у селима Дубона и Орашје код Младеновца.
Председник Народне сељачке странке и народни посланик Маријан Ристичевић обратио се окупљеним члановима странке и захвалио им се на доприносу победи над Ђиласовим и Шолаковим фракцијама на претходним изборима. Он се осврнуо и на актуелне протесте опозиције и пристиске великих сила на нашу земљу истичући да „Србију не могу срушити споља ако им неко не помогне изнутра, а таквих има“.
-Једни нас оптужују да смо издајници зато што нисмо у потпуности посвећени ЕУ, други да смо издајници зато што нисмо у потпуности посвећени Русији. Ми смо ето чудна врста издајника који више воле своју земљу него друге стране и у потпуности смо посвећени Србији – истакао је лидер НСС и додао:
- Данас је опозиција или њен највећи део на жалост прерастао у бруку и срамоту, уличне насилнике и друмске разбојнике спремне да зарад Шолакових џепова признају Косово и разоре Републику Српску.... Не размумем људе који јуче у Београду, наводно противећи се насиљу, иду да спроводе насиље над другим људима. То није био протест против насиља, то је био протест у корист Шолаковог бизниса. Они се окупљају око Шолака, Срђана Миливојевића, Маринике, Оленика... а ја вас позивам да се ми окупимо око Александра Вучића и да чувамо ову нашу земљу!
Говорећи о селу и пољопривредној политици, Ристичевић је истакао да се залаже за биљну производњу посвећену сточарству. Такође је указао да је питање пољопривреде демографско питање.
-Сеоско становништво са села воде два пута: један у свет, а други на онај свет. А са тог пута се не враћају ни једни ни други. Србија је сопственом непажњом празнила своје територије и самопротерала сеоско становништво у градове. Кад испразнимо своје територије на њих ће се населити неки други народи. Косово и Метохија је најбољи пример за то... Ако се овако настави, будућност села је пропаст. А кад пропадну сва села пропашће и Србија – упозорио је Маријан Ристичевић у свом говору. Истакао је да је битно колико Србија има становника, али је још битније како су они распоређени.
- Сеоско и пољопривредно становништво су најбољи чувари Србије, чувари њене територије – поручио је Ристичевић.
Председница Градског одбора НСС Јелена Благојевић истакла је да је „у овим временима великих изазова од пресудног значаја да будемо уједињени“ . Снага српске економије у највећој мери зависи управо од пољопривреде и српског сељака. Јачање српског села значи здравију храну за српску децу, здравију и еколошки чистију Србију. Народна сељачка странка се посебно залаже за институционалну подршку женама и младима да остану и раде у својим сеоским домаћинствима – рекла је, између осталог, Јелена Благојевић.
Међу бројним гостима на Конвенцији НСС били су представници коалиционих партнера – Александар Мирковић и Владимир Маринковић из СНС, Ђорђе Комленски из Покрета социјалиста, Љубинко Ракоњац из СПС, као и Анђелко Вучић, отац председника Републике Србије, који је и велики пријатељ Народне сељачке странке.

Београд, 13. мај 2023.
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE