Маријан Ристичевић – обилазак сопствене њиве и пшенице
28.03.2022.
Маријан Ристичевић у емисији „Београде, добар дан“
30.03.2022.

Скуп у београдској општини Стари Град

Србија је данас једна од ретких земаља која, у условима глобалне кризе узроковане ратом у Украјини, има свој прехрамбени суверенитет што јој даје и јак спољнополитички утицај, истакао је Маријан Ристичевић, председник Народне сељачке странке, на скупу који је та партија организовала у београдској општини Стари Град.
- Имамо довољно хране за сопствене потребе – то је прехрамбена сигурност, али и вишкове хране уз помоћ којих можемо бити суверени у региону. Верујем да ће бити мање притисака на Србију, колико би их иначе било да наша држава нема те вишкове хране и да од наше државе у региону не зависе они којима храна треба, јер је немају у довољним количинама. Изрека каже “Чију храну једеш, његову и песму певаш” – рекао је Ристичевић. Он је позвао присталице да на изборима подрже Александра Вучића уз оцену да ће Вучић однети победу већ у првом кругу председничких избора.
Јелена Благојевић, председница Градског одбора НСС-а, нагласила је да ће избори 03. априла одредити следећу декаду у којој ће се стварати једна нова, модерна Србија.
- Да би смо могли да наставимо тим путем, важно је да победи наша коалиција и листа "Александар Вучић - Заједно можемо све", као и наш председнички кандидат Александар Вучић коме је интерес народа и Србије на првом месту – истакла је Благојевићева.
Међу бројним гостима на скупу НСС били су и функционер СНС Владимир Маринковић, као и отац председника Републике Анђелко Вучић, који је Ристичевићу поклонио ракију коју сам производи, а која је оригинално упакована као „Књига за пријатеље“.
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE